Autorităţile antitrust ale UE vor amenda mai mulţi producători de oţel, inclusiv ArcelorMittal

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană (UE) vor amenda în această săptămână mai multe companii din industria oţelului, inclusiv grupul ArcelorMittal, pentru constituirea unui cartel, au afirmat, luni, două surse apropiate situaţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Autorităţile antitrust ale UE vor amenda mai mulţi producători de oţel, inclusiv ArcelorMittal

Autorităţile antitrust ale UE vor amenda mai mulţi producători de oţel, inclusiv ArcelorMittal (Imagine: Gabriel_Petrescu/Mediafax Foto)

În octombrie 2008, Comisia Europeană a acuzat mai multe companii de stabilirea ilegală a preţurilor.

ArcelorMittal a admis în februarie 2009 că executivul comunitar a investigat trei dintre diviziile sale şi două foste unităţi pentru posibil compoortament anticoncurenţial.

Reprezentanţii grupului au refuzat luni să comenteze.

Declaraţia de obiecţii a Comisiei include circa 40 de companii, multe dintre acestea cu sediul în Italia, Spania sau Austria, a adăugat o a doua sursă.

Comisia, care poate amenda companii cu până la 10% din cifra anuală de afaceri, potrivit regulilor UE, ar putea reduce penalităţile pentru producătorii grav afectaţi de criză.

ArcelorMittal deţine în România două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, şi două unităţi producătoare de ţevi şi conducte din oţel, la Iaşi şi Roman. La acestea se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o divizie a ArcelorMittal Construction.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici