Autostrada Sibiu - Făgăraş. CNAIR a desemnat câştigătorul pentru lotul 1

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, vineri, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiul - Făgăraş, parte a A13, cel cuprins între Boiţa- Avrig- Mârşa, în lungime de 14,25 km, anunţă ministrul Sorin Grindeanu.

870 afișări
Imaginea articolului Autostrada Sibiu - Făgăraş. CNAIR a desemnat câştigătorul pentru lotul 1

Autostrada Sibiu - Făgăraş. CNAIR a desemnat câştigătorul pentru lotul 1

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că s-a fost făcut încă un pas pentru construcţia autostrăzii Sibiu - Făgăraş, parte a A13, după ce, vineri, CNAIR a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1, Boiţa- Avrig- Mârşa (DJ105G) în lungime de 14,25 km.

Constructorul turc are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Valoarea contractului finanţat din Programul Transport este de 1,89 miliarde lei fără TVA.

În cadrul acestui contract, antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte şi 17 poduri, printre care un viaduct în lungime de 911 metri, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact, este vorba de viaductul Nod Boiţa pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 şi breteaua provizorie de descarcăre în DN7.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea acestora, dacă vor exista.

În acest moment sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraş, astfel:
- Tronsonul 3: Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km
- Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) - Municipiul Făgăraş, în lungime de 16,26 km şi drum de legătură cu DN1 de 5,6 km.

În fază finală de evaluare sunt şi ofertele pentru desemnarea câştigătorului contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2, Avrig- Mârşa (DJ105G) - Arpaşu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu- Făgăraş, cu o lungime de 68,04 km, este una dintre secţiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu şi Bacău în lungime de aproximativ 297 km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici