Averea fondatorului Amazon a atins un maxim istoric

Jeff Bezos, cea mai bogată persoană în viaţă, este acum mai bogat decât a fost vreodată, după ce averea sa a atins valoarea de 171,6 miliarde de dolari, anunţă CNBC.

2567 afișări
Imaginea articolului Averea fondatorului Amazon a atins un maxim istoric

Averea fondatorului Amazon a atins un maxim istoric/ Jeff Bezos nu este singurul miliardar care s-a îmbogăţit în timpul pandemiei.

Conform Bloomberg, averea miliardarului s-a majorat după creşterea valorii acţiunilor Amazon, în ciuda pandemiei şi a acordul de a ceda 25% din acţiuni fostei sale soţii MacKenzie după divorţul de anul trecut.

Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa doar în 2020, conform estimărilor Bloomberg, dar criza coronavirusului a fost un dezastru economic pentru restul Americii, întrucât 49 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de şomaj în ultimele luni.

Bezos nu este singurul miliardar care s-a îmbogăţit în timpul pandemiei. Elon Musk de la Tesla şi Eric Yuan de la Zoom şi-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie şi iunie, conform Business Insider.

Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie şi a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie.

Ca fondator şi CEO al Amazon, Bezos a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici