Avertismentele de retrogradare a ratingului Ungariei sunt depăşite

Creşterea cererii pentru obligaţiunile Ungariei arată că avertismentele agenţiilor de evaluare financiară privind retrogradarea ratingului de ţară arată că acestea au rămas în urma evenimentelor, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Zoltan Csefalvay, transmite Bloomberg.

14 afișări
Imaginea articolului Avertismentele de retrogradare a ratingului Ungariei sunt depăşite

Avertismentele de retrogradare a ratingului Ungariei sunt depăşite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ungaria a vândut, joi, obligaţiuni în valoare de 57,5 miliarde de forinţi (264,5 milioane dolari), peste nivelul planificat de 50 de miliarde de forinţi.

Forintul s-a apreciat după ce a scăzut cu 1,5% faţă de euro, pe 23 iulie, când Standard & Poor's a anunţat că ar putea retrograda ratingul Ungariei la un nivel nerecomandat investiţiilor, ca urmare a întreruperii negocierilor dintre reprezentanţii FMI şi ai Uniunii Europene cu autorităţile ungare.

"Agenţiile de rating sunt în urma evenimentelor, tot mai multe semne sugerează că piaţa a depăşit momentul. Şocul din piaţă s-a atenuat. Licitaţiile pentru obligaţiuni şi forintul demonstrează acest fapt", a afirmat Csefalvay într-un interviu.

Premierul Viktor Orban a declarat că nu vor avea loc negocieri cu Fondul Monetar Internaţional după expirarea actualului program de finanţare, în octombrie.

Csefalvay a arătat la rândul său că Ungaria ar putea să nu mai aibă nevoie de protecţia unui astfel de acord cu Fondul pentru a putea vinde obligaţiuni pe piaţa de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici