Avertismentul SUA, în legătură cu Huawei şi tehnologia 5G: „Ei vor doar să fure secrete de stat”

Robert O'Brien, consilier american pentru securitate naţională, a avertizat Marea Britanie cu privire la riscurile pe care le-ar aduce folosirea echipamentelor gigantului chinez Huawei Technologies în reţelele 5G, asupra serviciilor secrete de informaţii din Marea Britanie, transmite Reuters.

2442 afișări
Imaginea articolului  Avertismentul SUA, în legătură cu Huawei şi tehnologia 5G: „Ei vor doar să fure secrete de stat”

Sursa: Profimediaimages

„Ei vor doar să fure secrete de stat, indiferent dacă este vorba despre secrete nucleare ale Regatului Unit sau secrete de la MI6 sau MI5", a spus acesta într-un interviu. „Este oarecum şocant pentru noi că britanicii ar privi Huawei ca pe o decizie comercială. 5G este o decizie de securitate naţională”, a adăugat consilierul.

O’Brien a spus că Europa, Japonia, Noua Zeelandă şi Australia încep să înţeleagă îngrijorările pe care Statele Unite le-au ridicat în repetate rânduri faţă de Huawei.

Statele Unite au presat celelalte naţiuni să nu acorde Huawei acces la reţelele 5G şi au acuzat că echipamentele companiei ar putea fi utilizate de Beijing pentru spionaj, în timp ce China a negat în repetate rânduri acest lucru.

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice companiilor americane să utilizeze echipamente de telecomunicaţii fabricate de companii care ar reprezenta riscuri pentru securitate naţională.

Tot atunci, administraţia Trump a adăugat Huawei pe o listă neagră de companii, din motive de securitate naţională.

Subiectul riscurilor de securitate implicate de folosirea tehnologiei Huawei a divizat ţările din reţeaua de schimb de informaţii Five Eyes, respectiv Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Anterior, Marea Britanie a adoptat o poziţie mai puţin fermă comparativ cu alte state din grup, indicând că produsele 5G ale Huawei ar putea fi utilziate în zone mai puţin sensibile.

Reprezentanţii Huawei nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici