Avertizare Sarkozy-Merkel: Prăbuşirea economiei Italiei ar fi sfârşitul euro

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat joi pe noul premier italian Mario Monti că "prăbuşirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfârşitul monedei euro", anunţă Guvernul italian.

1575 afișări
Imaginea articolului Avertizare Sarkozy-Merkel: Prăbuşirea economiei Italiei ar fi sfârşitul euro

Avertizare Sarkozy-Merkel: Prăbuşirea economiei Italiei ar fi sfârşitul euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei lideri europeni au participat joi la un mini-summit desfăşurat în oraşul francez Strasbourg.

Sarkozy şi Merkel au reafirmat susţinerea lor pentru Italia, "declarându-se conştienţi că o prăbuşire a economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfârşitul euro, provocând o blocare a procesului de integrare europeană cu consecinţe imprevizibile", conform unui comunicat al Guvernului italian.

În cursul întrevederii de joi, Sarkozy şi Merkel şi-au exprimat "încrederea" în Mario Monti şi "convingerea privind angajamentul Italiei în efortul comun destinat găsirii unor soluţii la grava criză financiară şi economică din zona euro".

La rândul său, Monti a confimat obiectivul Italiei de a atinge echilibrul bugetar în 2013, dând asigurări că Roma va adopta rapid măsuri pentru relansarea creşterii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici