Avioane Craiova a raportat la nouă luni pierderi de peste 12 milioane lei

Constructorul de aeronave Avioane Craiova a raportat la nouă luni pierderi de 12,17 milioane lei, faţă de câştigul de 3,85 milioane lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor firmei, remise, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

56 afișări
Imaginea articolului Avioane Craiova a raportat la nouă luni pierderi de peste 12 milioane lei

Avioane Craiova a raportat la nouă luni pierderi de peste 12 milioane lei

Veniturile au scăzut cu 42,2% de la 17,91 milioane lei la 10,4 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 3,72% de la 21,77 milioane lei la 22,58 milioane lei.

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 46,6%, de la 15,86 milioane lei la 8,46 milioane lei.

Totodată, membrii consiliului de administraţie l-au numit pe Valentin Bernovschi în funcţia de director general, începând cu 23 octombrie. Bernovschi îl înlocuieşte pe Ionel Anatolie Boldişor, care a demisionat.

Titlurile Avioane Craiova au închis şedinţa de miercuri a Bursei de Valori la 6,6 lei pe unitate, în scădere cu 15,38%.

Avioane Craiova a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. Firma este unic producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.

Acţionarul majoritar al companiei este AVAS, cu 80,98% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici