B-dul Magheru rămâne printre cele mai scumpe artere comerciale din lume

Bulevardul bucureştean Magheru se menţine pe poziţia 30 în clasamentul pentru 2007 al celor mai scumpe artere comerciale din lume, întocmit de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor din 44 de oraşe, depăşind nivelurile din Stockholm, Istandul şi Tel Aviv.

4 afișări
Imaginea articolului B-dul Magheru rămâne printre cele mai scumpe artere comerciale din lume

B-dul Magheru rămâne printre cele mai scumpe artere comerciale din lume

Chiria anuală în această zonă din Bucureşti atingea, în iunie 2007, 1.380 de euro/mp, cu 80 de euro mai mult decât în cazul spaţiilor comerciale aflate pe Biblioteksgatan - Stockholm (Suedia), situată pe locul imediat următor în clasament. În anul precedent, bulevardul Magheru a ocupat, de asemenea, poziţia 30 în clasamentul firmei de consultanţă imobiliară.

Singurele oraşe din regiunea Europei Centrale şi de Est cu spaţii comerciale mai scumpe decât cele de pe bulevardul Magheru sunt Varşovia, Budapesta şi Moscova.

Astfel, zona comercială Vaci Utca din capitala Ungariei s-a menţinut pe poziţia 28 cu o chirie anuală de 1.440 de euro pe metru pătrat, în timp ce spaţiile comerciale din Na Prikope/Wenceslas Square din Praga se închiriază cu 2.040 euro pe metru pătrat, nivel care plasează Cehia pe poziţia 20.

În Moscova, care se află pe poziţia 18, cea mai scumpă arteră comercială este Tverskaia, unde chiria anuală ajunge la 2.226 euro pe metru pătrat.

Artere mai ieftine decât în Bucureşti sunt, potrivit clasamentului firmei de consultanţă imobiliară, bulevardul Vitoşa din Sofia, unde chiria anuală este de 1.200 euro pe metru pătrat, Abdi Ipekci din Istanbul cu 1.176 euro/mp, Ramat Aviv din Tel Aviv cu 1.069 euro/mp şi Chmielna Nowy Swiat din Varşovia cu 960 euro/mp.

Chirii mai mici decât în Bucureşti se mai înregistrează la Lisabona şi Bratislava.

Studiul anual al Cushman & Wakefield analizează principalele 231 de destinaţii comerciale din 44 de ţări din întreaga lume, acoperind perioada iunie 2006-iunie 2007.

Cea mai scumpă zonă comercială din lume se menţine şi în acest an Fifth Avenue, cu o chirie anuală de 11.983 euro/mp, pe poziţia secundă clasându-se Causeway Bay din Hong Kong, cu 9.688 euro/mp, cele două artere menţinându-şi poziţiile anterioare.

Avenue des Champs-Elysees din Paris s-a menţinut, de asemenea, pe poziţia a treia a clasamentului, în condiţiile în care chiria spaţiilor comerciale din zonă se situează la 7.364 euro/mp pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici