Banca daneză Nordea oferă credite ipotecare pe 20 de ani cu dobândă zero

  • Ţara cu cea mai lungă istorie a ratelor negative din cadrul băncii centrale începe să ofere credite pe 20 de ani la o dobândă egală cu zero, scrie Bloomberg.
  • Potrivit datelor colectate de Bloomberg, nicio bancă majoră din Vest nu va creşte nivelul ratelor în 2021.
4121 afișări
Imaginea articolului Banca daneză Nordea oferă credite ipotecare pe 20 de ani cu dobândă zero

Clienţii băncii daneze Nordea au început de ieri să primească împrumuturi care vor avea dobânzi mai mici decât titlurile de trezorerie cu maturitate la 10 ani, emise în Statele Unite.

Danemarca a reuşit până acum să menţină ratele băncilor centrale în teritorii negative mai mult decât orice altă ţară din lume. În 2012, autorităţile de reglementare au adus rata principală sub pragul de zero pentru a limita scăderile suferite de moneda naţională în faţa euro, decizia rămânând între timp în picioare.

Posibilitatea unui credit pe două decenii care nu implică dobânzi vine pe măsură ce băncile continuă să încurajeze cetăţenii să facă investiţii pe piaţa imobiliară. Astfel, potenţialii clienţi sunt ademeniţi cu noţiunea de finanţare fără costuri sau cu remuneraţii printr-o dobândă modică.

Potrivit datelor colectate de Bloomberg, nicio bancă majoră din Vest nu va creşte nivelul ratelor în 2021.

Totalkredit, o divizie a celui mai mare creditor imobiliar din Danemarca, Nykredit Realkredit, a declarat că va oferi împrumuturi pe 20 de ani cu dobânzi de 0%, mişcare replicată şi de Jyske Bank. Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunţat că va aborda o strategie similară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici