Banca Greciei: Băncile elene vor trece fără probleme testele de stres organizate la nivel european

Băncile elene vor trece fără probleme testele de stres organizate la nivel european, a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, George Provopoulos, într-un interviu publicat în presa locală.

68 afișări
Imaginea articolului Banca Greciei: Băncile elene vor trece fără probleme testele de stres organizate la nivel european

Banca Greciei: Băncile elene vor trece fără probleme testele de stres organizate la nivel european (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

În acelaşi timp, însă, instituţiile de credit din Grecia trebuie să se consolideze pentru a face faţă mai uşor crizei economice, a adăugat Provopoulos pentru cotidianul Imerisia.

"Cred că totul va decurge fără probleme pentru cele şase bănci elene incluse în teste. Băncile trebuie să îşi unească forţele pntru a aborda de pe o poziţie mai avantajoasă climatul macroeconomic şi financiar mai dificil din următorii ani", a spus el.

O ofertă anunţată săptămâna aceasta de Piraeus Bank, al patrulea mare creditor din Grecia, pentru preluarea controlului asupra ATEbank şi Hellenic Postbank este un prim pas în această direcţie, a adăugat şeful băncii centrale.

"Pe termen mediu este nevoie de fuziuni", consideră Provopoulos.

Rezultatele testelor de stres, care analizează capacitatea celor mai mari 91 de bănci europene de a rezista la o înrăutăţire a climatului economic, vor fi publicate săptămâna următoare.

În România sunt prezente mai multe instituţii de credit elene, între care National Bank of Greece, EFG Eurobank, Piraeus Bank, Alpha Bank sau ATEbank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici