Banca Transilvania, profit în creştere cu 30% în primele nouă luni ale anului

Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primele nouă luni din acest an un profit net de 265,43 milioane lei (59,8 milioane euro), cu 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2011, iar activele au crescut cu 12% faţă de decembrie anul trecut, la 29 miliarde lei.

173 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania, profit în creştere cu 30% în primele nouă luni ale anului

Banca Transilvania, profit în creştere cu 30% în primele nouă luni ale anului (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

În perioada corespondentă din 2011, banca a avut un profit de 204,51 milioane lei.

"Rezultatele financiare la 9 luni confirmă aşteptările noastre şi trendul pozitiv pe care ne aflăm, în ciuda unor evenimente adverse de pe piaţă. Suntem optimişti în privinţa capacităţii noastre de realizare a ţintelor asumate pentru anul în curs, chiar dacă rămânem precauţi şi atenţi la climatul economic local şi internaţional extrem de dificil", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, într-un comunicat transmis luni Bursei.

Profitul operaţional din perioada ianuarie - septembrie 2012 a fost de 540,56 milioane lei, în creştere cu 14%, iar profitul brut de 274,82 milioane lei, cu 8% mai mare faţă de septembrie 2011.

Veniturile operaţionale ale băncii au urcat cu 13%, la 1,15 miliarde lei, trendul ascendent fiind determinat de creşterea cu 38% a veniturilor din operaţiuni financiare, cu 10% a veniturilor nete din comisioane, şi, respectiv, cu 9% a veniturilor nete din dobânzi.

La sfârşitul lunii septembrie, cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania au fost de 616,97 milioane lei, cu 12,5% peste nivelul din primele nouă luni din 2011, pe fondul extinderii activităţii băncii şi din cauza creşterii cu 13% a cheltuielilor cu personalul, banca utilizând provizionul de 20 milioane lei constituit anul trecut.

Cheltuielile nete cu provizioanele din activitatea de creditare au crescut mai accentuat, cu 42%, la 277,62 milioane lei.

"Din raţiuni de prudenţialitate, au fost auditate situaţiile financiare aferente semestrului I 2012. În urma auditului extern, costul riscului de credit se majorează cu 40,6 milioane lei, din care 17,6 milioane lei au fost deja incluse în situaţiile financiare de la 30.09.2012, urmând ca diferenţa de 23 milioane lei să aibă impact asupra contului de profit în trimestrul patru din 2012", se menţionează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici