Băncile americane raportează scăderi puternice ale profitului din primul trimestru, pe fondul pandemiei de coronavirus

  • Marile bănci din SUA anunţă scăderi ale profitului trimestrial, din cauza crizei generată de noul virus.
  • Profitul trimestrial al Bank of America coboarâ cu 45%.
  • JPMorgan Chase şi Wells Fargo au pus deoparte 10 miliarde de dolari pentru a acoperi incapacităţile de plată la credite.
121 afișări
Imaginea articolului Băncile americane raportează scăderi puternice ale profitului din primul trimestru, pe fondul pandemiei de coronavirus

Băncile americane raportează scăderi puternice ale profitului din primul trimestru, pe fondul pandemiei de coronavirus

Bank of America anunţat, miercuri, o scădere puternică de 45% la nivelul profitului trimestrial, la 1,79 miliarde, pe fondul creşterii rezervelor minime obligatorii şi a veniturilor în scădere, transmite CNBC.

Banca a alocat un buget de 3,6 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderea provenită din scăderea veniturilor cauztă de incapacitatea de plată la credite, pe fondul crizei generate de coronavirus.

Banca a raportat un profit de 4,01 miliarde de dolari, cu 40 de cenţi per acţiune, comparativ cu prognozele analiştilor chestionaţi de Refinitiv, care anunţau un preţ de 46 cenţi per acţiune.

Divizia de management a averilor a înregistrat o scădere a profitului cu 17%, la 866 milioane dolari, iar profitul diviziei de retail bancar a fost aproape eliminat din cauza provizioanelor constituite.

Marţi, JPMorgan Chase şi Wells Fargo au înregistrat scăderi abrupte a profitului din primul trimestru, în condiţiile în aceste două bănci au pus deoparte, cumulat, 10 miliarde de dolari pentru a acoperi viitoarele incapacităţi de plată la credite.

Scăderi anunţă şi banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc. Profitul acesteia a coborât, în primul trimestru, cu 46%. Pandemia de coronavirus a eliminat şi divizia de management a activelor la Goldman Sachs. Banca raportează un profit de 1,21 miliarde dolari în primul trimestru, sau 3,11 dolari per acţiune, faţă de estimările de 3,35 dolari per acţiune ale analiştilor chestionaţi de Refinitiv.

Divizia de trading a băncii Goldman Sachs a depăşit totuşi aşteptările, cu un profit de 8,74 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor care ajungeau la 7,92 miliarde de dolari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici