Băncile greceşti vor subvenţiona creşterea dobânzilor pentru debitorii vulnerabili

Băncile greceşti vor subvenţiona o parte din recentele creşteri ale ratelor dobânzilor pentru debitorii ipotecari vulnerabili, au declarat miercuri oficiali guvernamentali, conform Reuters.

169 afișări
Imaginea articolului Băncile greceşti vor subvenţiona creşterea dobânzilor pentru debitorii vulnerabili

Sursa foto: Profimedia

Aproximativ 30.000 de gospodării vulnerabile care îşi administrează împrumuturile ipotecare la bănci vor fi eligibile pentru o subvenţie care acoperă 50% din creşterile dobânzilor din iulie.

"Am primit propunerea de la bănci şi acestea vor face anunţurile relevante, cu toate detaliile, în zilele următoare", a declarat un oficial din cadrul Ministerului de Finanţe reporterilor după o întâlnire a ministrului de Finanţe, Christos Staikouras, cu directorii executivi ai băncilor.

Acesta a precizat că planul a primit aprobarea autorităţii de reglementare bancară, fără a oferi mai multe detalii.

O a doua sursă a declarat pentru Reuters că costul pentru cele patru bănci sistemice - National Bank of Greece, Eurobank, Piraeus Bank şi Alpha Bank - va fi limitat la "câteva zeci de milioane".

Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor de trei ori din iunie pentru a ţine în frâu inflaţia, iar analiştii se aşteaptă la încă o majorare joi.

Rata medie a dobânzii pentru un împrumut ipotecar în Grecia se situează acum la 4,0%, în creştere de la aproximativ 2,8% în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici