Barack Obama va vorbi despre economie în prima sa intervenţie de la Casa Albă, după alegeri

Barack Obama va consacra economiei prima sa intervenţie de la Casa Albă după alegerile prezidenţiale de marţi, într-un context marcat de necesitatea ca un Congres divizat să ajungă până la sfârşitul anului la un acord privind reducerea datoriei ţării.

84 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va vorbi despre economie în prima sa intervenţie de la Casa Albă, după alegeri

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Declaraţia preşedintelui, ce va începe la ora locală 13.05 (20.05, ora României) şi va fi difuzată de la Casa Albă, se va concentra "pe acţiunile care vor fi întreprinse pentru ca economia să continue creşterea şi datoria să se reducă", a anunţat joi seara Casa Albă.

Principala preocupare o constituie problema "fiscal cliff", căreia Statele Unite va trebui să-i facă faţă dacă până la sfârşitul anului nu se va ajunge la un acord privind reducerea datoriilor în cadrul unui Congres divizat între democraţi şi republicani.

Expresia desemnează un ansamblu de creşteri de impozite şi reduceri ale cheltuielilor publice care, fără acordul Congresului, vor intra în mod automat în vigoare la începutul lui ianuarie, riscând să retrimită economia în recesiune.

Raportul de forţe în Congres rămâne acelaşi ca înainte de alegeri: tabăra democrată a lui Obama, majoritară în Senat, va trebui să ajungă la un acord cu republicanii, majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Miercuri, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a precizat că aleşii republicani sunt "pregătiţi să colaboreze" cu preşedintele mai ales în problema "fiscal cliff".

Dar Boehner a repetat că nivelurile de impozitare mai ridicate "nu vor ajuta la rezolvarea problemei". El a precizat, totodată, că nu se opune creşterii "resurselor" statului, ceea ce s-ar putea face prin eliminarea unor nişe fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici