Barometru: Peste 50% dintre români nu au auzit de liberalizarea pieţei gazelor

În contextul iminentei liberalizări a pieţei de gaze naturale, 48.8% dintre respondenţi declară că au auzit de faptul că acest eveniment va avea loc începând cu 1 iulie 2020, în timp ce 50.2% că nu au auzit, iar 1% nu răspund, conform Barometrului Securităţii Energetice.

692 afișări
Imaginea articolului Barometru: Peste 50% dintre români nu au auzit de liberalizarea pieţei gazelor

Barometru: Peste 50% dintre români nu au auzit de liberalizarea pieţei gazelor

21.5% consideră că au informaţii suficiente cu privire la ce înseamnă şi care sunt efectele liberalizării pieţei de gaze, mai arată documentul,

Barometrul mai arată că doar 5% dintre români consideră că au informaţii suficiente cu privire la ce înseamnă şi care sunt efectele liberalizării pieţei de gaze, în timp ce 77.6% apreciază că nu au informaţii suficiente. 0.9% nu ştiu sau nu răspund. Peste jumătate dintre respondenţi (52.2%) sunt de acord cu afirmaţia ”Rusia foloseşte livrările de gaz către UE ca să îşi impună voinţa în politica externă”, în timp ce 26.6% îşi exprimă dezacordul. Procentul non-răspunsurilor este 17.8%. În opinia a 61.1% dintre respondenţi, în ultimii ani, atitudinea liderilor politici ai Ungariei faţă de România a fost una mai degrabă ostilă, în timp ce doar 24% apreciază atitudinea acestora ca fiind mai degrabă prietenoasă. 9% nu ştiu sau nu răspund.

Barometrul Securităţii Energetice a fost realizat de Inscop Research în perioada 25 mai – 5 iunie 2020 pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1050 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici