Barroso: Summitul G20 trebuie să susţină reformarea instituţiilor financiare

Summitul G20 trebuie să susţină reformarea instituţiilor financiare, să pună la punct o strategie de sfârşit al programelor de cheltuieli guvernamentale anti-criză şi să se dedice unui acord în domeniul climei, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso.

5 afișări

Şeful CE a mai declarat, referitor la priorităţile summitului de joi de la Londra, pe tema crizei financiare mondiale, că UE trebuie să permită unor ţări precum China şi India să aibă o influenţa mai mare în cadrul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

"Economiile emergente trebuie să aibă o participaţie echitabilă. Statele UE trebuie să fie flexibile în această problemă", a spus Barroso într-o conferinţă de presă.

El a arătat că UE va opta pentru majorarea semnificativă a resurselor financiare ale FMI, la care Uniunea va contribui cu 75 de miliarde de euro.

Statele dezvoltate şi emergente membre ale G20 trebuie totodată să susţină modificarea rezervelor de capital ale băncilor, supravegherea mai bună a fondurilor de hedging, reformarea agenţiilor de rating, îmbunătăţirea standardelor de raportare financiară şi cele referitoare la remuneraţii, a adăugat Barroso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici