Băsescu vrea să discute cu Guvernul despre cheltuieli publice, fonduri UE, achiziţii şi Constituţie

Preşedintele Traian Băsescu va avea consultări cu Guvernul, marţi, la ora 14.00, temele de discuţie fiind cheltuielile publice din administraţie, cheltuielile sociale, absorbţia fondurilor de la UE, legislaţia achiziţiilor publice, revizuirea Constituţiei şi descentralizare, informează Preşedinţia.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea să discute cu Guvernul despre cheltuieli publice, fonduri UE, achiziţii şi Constituţie

Băsescu vrea să discute cu Guvernul despre cheltuieli publice, fonduri UE, achiziţii şi Constituţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ al Preşedinţiei, programul de marţi al preşedintelui cuprinde, de la ora 14.00, "consultări cu Guvernul, la Palatul Cotroceni, în temeiul art. 86 din Constituţie".

"Temele consultării sunt următoarele: Reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală; Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; Creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare; legislaţia achiziţiilor publice; Proiectul de revizuire a Constituţiei; Procesul de descentralizare", se arată în anunţul Preşedinţiei, difuzat luni.

Anterior, surse oficiale declaraseră pentru MEDIAFAX, că întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii Guvernului, anunţată săptămâna trecută de şeful statului, va avea loc marţi, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele declara, lunea trecută, că va cheama Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură.

El a spus că, uitându-se pe statistici, nu a prea văzut disponibilizările anunţate în sistemul bugetar.

Băsescu a menţionat că se va mai uita pe statistici şi că încă aşteaptă ca Executivul să facă ce s-a angajat legat de reducerea aparatului de stat. "Nu am vazut disponibilizări în sectorul bugetar, m-am uitat pe statistici", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici