Bătaie pe creditele garantate de stat: 28.000 de firme mici şi mijlocii s-au inscris în programul IMM Invest în 2 zile

  • În primele 2 zile de la lansare, IMM Invest a înregistrat 28.000 de cereri de la firme
  • 4 firme au fost respinse pentru că nu au fost eligibile
  • Doar 374 de dosare au fost analizate şi trimise către bănci
7376 afișări
Imaginea articolului Bătaie pe creditele garantate de stat: 28.000 de firme mici şi mijlocii s-au inscris în programul IMM Invest în 2 zile

Bătaie pe creditele garantate de stat: 28.000 de firme mici şi mijlocii s-au inscris în programul IMM Invest în 2 zile

IMM Invest, cel mai aşteptat program de finanţare de către firmele mici şi mijlocii din România are peste 28.000 de înregistrări în numai două zile de la relansare, conform datelor unui comunicat al Fondului de Garantare.

,,La nivel instituţional am luat toate măsurile pentru a prelucra orice solicitare înregistrată în aplicaţie, în termenul asumat de 72 de ore. Nu am angajat personal suplimentar, însă mare parte dintre angajaţii instituţiei au fost instruiţi să analizeze cererile din aplicaţie. (...) Vreau să îi asigurăm pe beneficiarii noştri că tratăm cu cea mai mare responsabilitate solicitarile pe care ni le-au transmis’’, a spus Dumintru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Din cele 28.000 de înscrieri, 374 de solicitări au fost trimise la bănci, iar 4 au fost respinse pentru că nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate ale programului. Restul sunt în curs de analiză.

S-a observat că un număr mare de IMM-uri completează greşit câmpurile aplicaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici