Bechtel prelungeşte perioada de şomaj tehnic

Compania americană Bechtel a decis prelungirea perioadei de şomaj tehnic pentru cei peste două mii de muncitori ai Autostrăzii Transilvania, până la finele lunii martie, deoarece nu s-au primit datoriile restante şi nici sumele pentru continuarea lucrărilor, susţine liderul sindical de la Bechtel.

21 afișări
Imaginea articolului Bechtel prelungeşte perioada de şomaj tehnic

Bechtel prelungeşte perioada de şomaj tehnic (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul sindicatului de la Bechtel, Mihai Lup, a declarat, vineri,că sindicaliştii au primit informaţii neoficiale conform cărora perioada de şomaj tehnic, care expira în 16 martie, s-a prelungit până în 30 martie.

"Oficial, nimeni de la companie nu ne-a spus nimic, că vom începe de luni, 16 martie, activitatea sau nu. Neoficial, mai mulţi sindicalişti au fost informaţi că perioada de şomaj tehnic s-a prelungit până în 30 martie. Banii de şomaj tehnic i-am primit în fiecare lună, au intrat pe card în data de 10", a spus Lup.

Potrivit acestuia, motivele invocate de conducerea companiei pentru prelungirea şomajului tehnic ar fi legate de neplata unor datorii mai vechi ale statului român, dar şi de faptul că nu s-au făcut, încă, plăţi pentru continuarea lucrărilor.

În şomaj tehnic se află din luna decembrie şi ianuarie peste două mii de angajaţi ai Bechtel care lucrează la Autostrada Transilvania şi care primesc 75 la sută din salariu. Pe şantierul autostrăzii mai lucrează circa două sute de persoane, la întreţinere şi reparaţii.

Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, nu a putut fi contactat.

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don, declara, la începutul lunii februarie, că, în opinia sa, compania americană Bechtel nu va mai recurge la disponibilizări colective pe şantierul Autostrăzii Transilvania, însă conducerea firmei a prelungit şomajul tehnic până în luna martie.

Conducerea Bechtel a trimis în şomaj tehnic, cu plata a 75 la sută din salariu, peste 2.000 de persoane, în două etape, în 10 decembrie 2008 şi în 10 ianuarie 2009.

Citeşte şi:

 

Cluj: Angajaţii Autostrăzii Transilvania, în concediu de vineri până în 5 ianuarie

Reducerea lucrărilor la Autostrada Transilvania ar putea afecta 2.300 de muncitori

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici