BEI ar putea finanţa reabilitarea termică a 25.000 de apartamente din sectorul 1

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) ar putea acorda Primăriei Sectorului 1 o finanţare de până la 125 milioane de euro, reprezentând mai mult de jumătate din costurile totale ale unui proiect pentru reabilitarea termică a aproximativ 25.000 de apartamente, de circa 220 milioane de euro.

34 afișări
Imaginea articolului BEI ar putea finanţa reabilitarea termică a 25.000 de apartamente din sectorul 1

BEI ar putea investi în reabilitarea termică a 25.000 de apartamente din sectorul 1

"Proiectul înseamnă un program de investiţii multianual (2010 - 2012) destinat reabilitării termice a 525 de blocuri de apartamente, respectiv aproximativ 25.000 de locuinţe, localizate în sectorul 1 din Bucureşti. Investiţia se va concentra pe îmbunătăţirea eficienţei energiei termice ale clădirilor (izolaţia pereţilor, a ferestrelor, a acoperişului şi pivniţelor)", se arată într-un anunţ de pe site-ul BEI.

Instituţia financiară internaţională arată că investiţia propusă are ca scop reducerea pierderilor de energie în blocuri şi, prin urmare, diminuarea consumului de resurse energetice.

Reabilitarea termică a blocurilor face parte dintr-un plan naţional, destinat susţinerii proiectelor care aduc beneficii legate de mediul înconjurător şi ajută la atenuarea schimbărilor climatice.

Pe de altă parte, BEI a anunţat în luna noiembrie 2009 că analizează acordarea unei finanţări de până la 70 de milioane de euro pentru acoperirea a jumătatea din costurile determinate de reabilitarea termică a aproximativ 23.000 de locuinţe din 270 de blocuri, situate în sectorul 6.

În urmă cu un an, Guvernul a decis ca suma acoperită de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică a locuinţelor să crească de la 30% la 50% din valoarea proiectului, restul fondurilor fiind asigurate de autorităţile locale, în proporţie de 30%, şi de asociaţiile de proprietari, cu 20%.

Datele prezentate atunci indicau că în ultimii şapte ani au fost reabilitate doar 89 blocuri şi 1.900 apartamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici