BEI împrumută 7 mld euro companiilor auto în primul semestru

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) va împrumuta constructorii auto cu şapte miliarde de euro în prima jumătate a acestui an, pentru dezvoltarea de autovehicule ecologice, existând posibilitatea suplimentării finanţării până la sfârşitul anului.

17 afișări
Imaginea articolului BEI împrumută 7 mld euro companiilor auto în primul semestru

BEI împrumută 7 mld euro companiilor auto în primul semestru

Suma este aproape dublă faţă de cele patru miliarde euro anunţate în decembrie pentru dezvoltarea de maşini ecologice, a declarat Rainer Schlitt, purtător de cuvânt al BEI.

El a precizat că există posibilitatea suplimentării fondurilor până la sfârşitul anului pentru acei constructori auto care prezintă proiecte de transport auto ecologic.

Preşedintele băncii, Philippe Maystadt, a declarat, însă, că instituţia pe care o conduce nu se va angaja în salvarea companiilor cu probleme.

"BEI nu este aici pentru a asigura lichidităţi pe termen scurt. Vreau să fie limpede că rolul nostru este de a sprijini proiectele viabile", a afirmat Maystadt, într-un interviu acordat Financial Times.

Oficialul a precizat că fondurile alocate de bancă pentru finanţarea companiilor nu reprezintă, în niciun caz, subvenţii acordate de stat.

"Acordăm împrumuturi. După aceea ne vrem banii înapoi", a spus el.

Guverne din diferite regiuni ale lumii au anunţat, în ultimele luni, programe de sprijin pentru industria auto, afectată grav de scăderea cererii, criza creditelor şi problemele economice.

Franţa va acorda şase miliarde euro principalilor constructori auto, PSA Citroen-Peugeot şi Renault, ultimul prezent şi în România, unde deţine uzina Dacia de la Mioveni.

Spania a anunţat, săptămâna trecută, un program de patru miliarde euro, de asemenea pentru susţinerea industriei auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici