Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni şi Băneasa

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a schimbat din funcţie pe directorii aeroporturilor Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), Gabriel Ţară şi, respectiv, Ştefan Mladin, numind în locul lor pe Sorinel Ciobanu şi George Mihalcea.

53 afișări
Imaginea articolului Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni şi Băneasa

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Astfel, Sorinel Ciobanu este noul director al Aeroportului Otopeni, iar George Mihalcea al Aeroportului Băneasa.

"Am decis să schimb directorii de la aeroporturile Băneasa şi Otopeni, nu pentru că am să le reproşez ceva foştilor directori, însă eu, în general, schimb directorii buni cu unii şi mai buni", a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, directorii vor avea o sarcină să schimbe modul de organizare al anumitor activităţi, să rezolve problemele dintre taximetrişti şi "bişniţari", să crească calitatea serviciilor şi să colaboreze pentru a finaliza fuziunea celor două aerogări.

Berceanu a prezentat şi o serie de proiecte pentru dezvoltarea aeroporturilor.

Astfel, pentru linia de metrou până la Otopeni vor fi investiţi iniţial 300 milioane euro de la Banca Japoneză de Investiţii, urmând ca până la valoarea totală a proiectului, de un miliard de euro, ministerul să atragă resurse financiare de la bănci.

De asemenea, ministerul intenţionează să construiască o linie feroviară între Gara de Nord şi Otopeni, urmând ca în zona în care în prezent nu există infrastructură feroviară să fie construit un tunel subteran.

"Accesul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni îl vom lansa prin parteneriat public-privat, astfel încât să existe un plan coerent de dezvoltare pentru aeroport", a afirmat Berceanu.

Gheorghe Mihalcea, noul director al Aeroportului Băneasa, a fost surprins de numirea în funcţie.

"Recunosc că am fost de două ori pe anul ăsta în aeroport şi am rămas şocat de cum arată", a spus Mihalcea.

Sorinel Ciobanu, noul director al Aeroportului Otopeni, a declarat că şi-a propus să doboare recorduri.

"Vreau să cresc traficul, pentru că românilor le place să călătorească, dar nu au cu ce. Eu am adus companiile low cost la Băneasa", a spus Ciobanu.

Fost director general al Aeroportul Băneasa, Sorinel Ciobanu a fost trimis în judecată anul trecut de de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că a aprobat un schimb de terenuri între SN AIBB şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici