Berceanu: Vor avea loc schimbări care vor determina probleme sociale

Personalul companiilor feroviare de stat este supradimensionat şi beneficiază de salarii prea mari, iar în următoarele două-trei săptămâni vor avea loc schimbări care vor determina probleme sociale, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu.

29 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Vor avea loc schimbări care vor determina probleme sociale

Berceanu: Vor avea loc schimbări care vor determina probleme sociale (Imagine: Mediafax Foto)

"La CFR-uri sunt probleme cu personalul, care este excedentar, şi la fondul de salarii, prea mare în comparaţie cu banii ministerului. Urmează, în următoarele două-trei săptămâni, să se întâmple acolo nişte lucruri care o să creeze probleme sociale", a spus Berceanu.

El a menţionat că 93% din încasările companiilor feroviare de stat, respectiv CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, reprezintă fondul de salariu.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicaliştilor din CFR, în 20 martie, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prevede reducerea numărului de personal cu 12.139 pe întreg sistemul:

5.949 la CFR Marfă şi filialele acesteia,

2.545 la CFR Călători şi filialele ei,

3.536 la CFR SA şi filiale,

109 la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviară de Turism, Autoritatea Feroviară Română, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară.

Citeşte şi:

Feroviarii şi MTI se gândesc la pensionarea unor angajaţi

12.000 de angajaţi CFR vor fi disponibilizaţi

Sindicaliştii CFR anunţă proteste la începutul lui aprilie

Berceanu: Cifrele privind disponibilizările la CFR urmează să fie discutate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici