Berlusconi: Decizia S&P nu reflectă realitatea şi pare influenţată de considerente politice

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat marţi că decizia Standard & Poor's (S&P) de a reduce ratingul de credit al Italiei nu reflectă realitatea şi pare influenţată de considerente politice, iar guvernul italian a pregătit deja măsuri de stimulare a creşterii economice.

260 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Decizia S&P nu reflectă realitatea şi pare influenţată de considerente politice

Premierul italian Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evaluarea efectuată de către Standard & Poor's pare să fie dictată mai mult de poveştile din ziare decât de realitate şi pare să fie influenţată negativ de considerente politice", a afirmat Berlusconi.

El a adăugat că guvernul a aprobat deja măsuri de echilibrare a bugetului până în 2013 şi că se pregăteşte să adopte măsuri de consolidare a creşterii economice, care vor fi resimţite pe termen scurt-mediu.

S&P a redus marţi ratingul Italiei cu o treaptă, la "A", acuzând creşterea economică tot mai slabă şi divergenţele de pe scena politică, care ar putea împiedica măsurile necesare pentru revigorarea economiei şi reducerea datoriei de stat.

Italia este a treia mare economie europeană şi are datorii de 1.900 miliarde euro, adică circa 120% din PIB.

Guvernul italian a trecut săptămâna trecută prin Parlament un program de austeritate de 60 miliarde euro, având ca scop echilibrarea bugetului până în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici