BET ajunge la minus 0,9% de la începutul anului

Bursa de la Bucureşti s-a depreciat cu 1,66% marţi, prin prisma indicelui de referinţă BET, într-o şedinţă cu o lichiditate cu mult peste medie şi în care toţi indicii de la BVB au înregistrat pierderi semnificative.

254 afișări
Imaginea articolului BET ajunge la minus 0,9% de la începutul anului

BET ajunge la minus 0,9% de la începutul anului

Cu acest declin, Bursa trece în teritoriu negativ în 2024, mai exact o scădere de 0,89% de la începutul anului încoace. Luni, indicele principal a coborât cu 0,8%, pe o lichiditate de 118 milioane de lei pe acţiuni. Trei indici de la BVB sunt pe plus anul acesta: BET-BK, BETAeRO şi ROTX

Cea mai mare scădere a fost consemnată marţi de Hidroelectrica (H2O), cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, respectiv 3,9% ca urmare a unor rapoarte de analiză publicate de Citigroup şi Morgan Stanley, în care giganţii americani au scăzut preţurile-ţintă acordate acţiunilor producătorului de energie electrică verde.

Valul de pesimism s-a extins apoi şi către alţi emitenţi din BET, precum OMV Petrom (-1,65%), Sphera Franchise Group (-1,9%), Nuclearelectrica (-2,5%) şi TeraPlast (-2,4%), spune un broker pentru ZF, într-o zi cu o lichiditate de aproape 300 de milioane de lei la BVB. Hidroelectrica a reprezentat două treimi din rulajul segmentului de acţiuni, respectiv 189,7 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici