Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de ţiţei rusesc

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni virtual luni cu omologul său, premierul indian Narendra Modi, se arată într-un comunicat al Casei Albe, relatează Reuters. Cei doi urmează să discute o serie de probleme, inclusiv pandemia şi economia globală.

1792 afișări
Imaginea articolului Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de ţiţei rusesc

Biden va discuta cu premierul indian pe fondul criticilor aduse importurilor de ţiţei rusesc

În declaraţie se precizează că Biden va "continua, de asemenea, consultările strânse cu privire la consecinţele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei şi la atenuarea impactului destabilizator al acestuia asupra aprovizionării globale cu alimente şi a pieţelor de mărfuri".

Rusia caută noi pieţe de desfacere pentru petrolul său, în condiţiile în care sancţiunile occidentale înăspresc economia ţării, iar India s-a folosit de acest petrol la preţ foarte redus şi a cumpărat aproximativ şase milioane de barili, potrivit unor estimări.

Guvernul indian a descris acest lucru ca fiind "literalmente o picătură, într-o găleată mai mare" a importurilor sale de petrol la nivel global.

Acest lucru vine în contextul în care Daleep Singh, consilierul adjunct pentru securitate naţională al SUA, care a vizitat recent Delhi, a declarat că SUA nu va stabili nicio "linie roşie" pentru importurile de energie ale Indiei din Rusia, dar nu doreşte să vadă o "accelerare rapidă" a achiziţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici