Bill Gates: Economia SUA ar putea avea nevoie de câţiva ani pentru a-şi reveni din recesiune

Economia Statelor Unite ar putea avea nevoie de câţiva ani pentru a-şi reveni din recesiune, a declarat, luni, miliardarul Bill Gates, cel mai bogat om din lume, apreciind că autorităţile americane vor fi nevoite să crească taxele pentru a echilibra deficitul bugetar.

12 afișări
Imaginea articolului Bill Gates: Economia SUA ar putea avea nevoie de câţiva ani pentru a-şi reveni din recesiune

Bill Gates: Economia SUA ar putea avea nevoie de câţiva ani pentru a-şi reveni din recesiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gates a avertizat, într-o emisiune la postul american de televiziune ABC, împotriva intervenţiei excesive a statului şi i-a cerut preşedintelui Obama să concentreze politica statului pe chestiuni pe termen lung, ca educaţia, pentru a combate cea mai gravă recesiune din anii '30.

"Când treci printr-o astfel de criză financiară sunt necesari ani pentru a ieşi. Bugetul este foarte, foarte dezechilibrat. Şi chiar dacă economia îşi revine, bugetul nu se va echilibra fără schimbări la nivelul taxelor şi politicilor de salarizare. La un moment dat pieţele financiare vor privi la acest aspect şi vor apărea probleme", a afirmat Gates.

Miliardarul american a vorbit cu două zile înainte de discursul preşedintelui Barack Obama privind starea naţiunii.

"Avem parte de o recuperare lentă şi toată lumea este frustrată. Dar nu cred că guvernul poate face, într-un mod magic, economia să accelereze foarte mult. Dacă încerci prea mult poţi distorsiona lucrurile. Rolul statului este mai mult pe termen lung, investind în educaţie", consideră Gates.

Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, s-a menţinut pe prima poziţie a celor mai bogaţi oameni din lume în 2009, cu o avere de 50 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici