Bill Gates nu mai este cel bogat american

Warren Buffett a devenit cel mai bogat american, devansându-l pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a ocupat această poziţie timp de 15 ani consecutiv, potrivit unei liste recalculate a revistei americane Forbes, care va fi publicată în luna octombrie.

29 afișări
Imaginea articolului Bill Gates nu mai este cel bogat american

Bill Gates şi Warren Buffett (Imagine: Mediafax/AFP)

Forbes recalculează, în clasamentul care va fi publicat la 27 octombrie, efectele pe care le-au avut evoluţiile înregistrate de pieţele financiare în luna septembrie asupra averilor celor mai bogaţi 400 de americani, potrivit Bloomberg, care citează clasamentul realizat de publicaţia americană.

Buffett, proprietarul companiei de investiţii Berkshire Hathaway, şi-a majorat averea netă, într-un interval de 33 de zile, respectiv de la 29 august la 1 octombrie, cu opt miliarde de dolari, la 58 miliarde de dolari.

Averea netă a directorului general al Las Vegas Sands, Sheldon Adelso, a scăzut cu 4 miliarde de dolari în intervalul menţionat, cel mai mare declin din rândul americanilor, care au pierdut un miliard de dolari sau puţin peste în timpul crizei din sectorul de creditare.

Reprezentanţii Forbes nu au putut fi contactaţi de Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici