Birourile din Seul ale Google, percheziţionate de autorităţile antitrust

Birourile din Seul ale Google au fost percheziţionate miercuri de autorităţile antitrust din Coreea de Sud, care investighează dacă operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume a blocat accesul companiilor concurente pe piaţa de profil, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

201 afișări
Imaginea articolului Birourile din Seul ale Google, percheziţionate de autorităţile antitrust

Birourile din Seul ale Google, percheziţionate de autorităţile antitrust (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investigaţia a fost declanşată în urma reclamaţiilor făcute în aprilie de companiile NHN şi Daum Communications, cele mai mari companii sud-coreene care oferă servicii de căutare pe Internet, a declarat sursa apropiată anchetei.

Un purtător de cuvânt al Google din Tokyo, Robin Moroney, şi Kwag Se Boong, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Comerţ Corect din Seul, au refuzat să comenteze.

Coreea de Sud se alătură astfel Statelor Unite şi unor ţări europene care analizează comportamentul pe piaţă al Google, furnizorul Android, cel mai uzitat sistem de operare pentru smartphone-uri.

Google a respins acuzaţiile aduse de NHN şi Daum, care împreună controlează peste 90% din serviciile de căutare web din Coreea de Sud, că Google împiedică operatorii de telecomunicaţii şi producătorii să includă aplicaţii de căutare pe telefoanele care folosesc Android.

"Vom colabora cu autorităţile de reglementare pentru a răspunde oricărei întrebări legată de afacerile noastre", a declarat Moroney.

El a arătat că Android este o platformă deschisă, iar compania nu cere operatorilor de telecomunicaţii sau producătorilor să includă Google Search sau aplicaţii ale Google pe aparatele prevăzute cu Android.

Sediul din Seul al Google a fost percheziţionat de poliţie de cel puţin două ori din august anul trecut, în timpul investigaţiilor legate de colectarea ilegală de date de pe Internet privind utilizatorii de smartphone-uri cu sistem Android.

Aparatele smartphone cu sistem de operare Android au reprezentat în trimestrul al doilea circa 43% din piaţa mondială, potrivit companiei de cercetare a pieţei Gartner. Apple, prin iPhone, deţine 18% din această piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici