Bitcoin a primit cea mai mare schimbare din ultimii ani. Ce este noul upgrade şi ce modificări aduce

  • Prima actualizare majoră a Bitcoin din ultimii patru ani tocmai a fost lansată.
  • Actualizarea este moment rar de consens între jucătorii din piaţă şi poate fi un moment crucial pentru viitorul celei mai populare criptomonede din lume.
7879 afișări
Imaginea articolului Bitcoin a primit cea mai mare schimbare din ultimii ani. Ce este noul upgrade şi ce modificări aduce

Bitcoin a primit cea mai mare schimbare din ultimii ani. Ce este noul upgrade şi ce modificări aduce

Actualizarea Taproot înseamnă o mai mare confidenţialitate şi eficienţă a tranzacţiilor şi, în esenţă, ar putea extinde potenţialul contractelor inteligente, care pot fi folosite pentru a elimina intermediarii din tranzacţii, relatează CNBC.

„Taproot contează, deoarece deschide o gamă largă de oportunităţi pentru antreprenorii interesaţi de extinderea utilităţii bitcoin”, a declarat Alyse Killeen, fondatoare companiei Stillmark, axată pe bitcoin.

Spre deosebire de upgrade-ul Bitcoin din 2017 – denumit „ultimul război civil” din cauza diviziunii ce a adus-o printre utilizatorii – Taproot are un sprijin aproape universal, în parte pentru că aceste aduce îmbunătăţiri acceptate de toţi marii jucători din piaţă.

Ce se schimbă

O mare parte a transformării Bitcoin are de-a face cu semnăturile digitale, care sunt amprenta pe care o lasă un individ la fiecare tranzacţie.

În acest moment, criptomoneda foloseşte ECDSA - Algoritmul de semnătură digitală cu curbă eliptică. Taproot va adăuga ceva cunoscut sub numele de semnături Schnorr. Fiecare tranzacţie va folosi acum această nouă semnătură digitală, adăugând noi capabilităţi menite să sporească confidenţialitatea, securitatea şi dimensiunea tranzacţiilor cu Bitcoin.

Pe lângă faptul că sunt mai rapide decât ECDSA, semnăturile Schnorr au avantajul suplimentar de a fi „liniare”, o combinaţie care va spori confidenţialitatea tranzacţiilor cu Bitcoin. Astfel tranzacţii mai complexe cu Bitcoin, care includ portofelele cu semnături multiple, vor arăta ca orice altă tranzacţie.

Aceste semnături digitale noi sunt foarte importante şi pentru "contractele inteligente", care sunt acorduri cu autoexecuţie ce folosesc tehnologia blockchain. Contractele inteligente ar putea fi folosite pentru practic orice fel de tranzacţie, de la plata chiriei în fiecare lună până la achitarea unor taxe.

Taproot face contractele inteligente mai ieftine şi mai mici - în ceea ce priveşte spaţiul pe care îl ocupă pe blockchain.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici