Bitcoin, la cel mai scăzut nivel din ianuarie, în ton cu prăbuşirea pieţelor bursiere

Bitcoin a ajuns, luni, la cel mai scăzut nivel din ianuarie, în condiţiile în care pieţele bursiere în scădere au continuat să afecteze criptomonedele, care se tranzacţionează în prezent în linie cu aşa-numitele active mai riscante, cum ar fi acţiunile tehnologice, scrie Reuters.

1070 afișări
Imaginea articolului Bitcoin, la cel mai scăzut nivel din ianuarie, în ton cu prăbuşirea pieţelor bursiere

Bitcoin, la cel mai scăzut nivel din ianuarie, în ton cu prăbuşirea pieţelor bursiere

Bitcoin a coborât până la 33.266 dolari în tranzacţiile de luni dimineaţă, testând minimul din ianuarie, de 32.951 dolari. O scădere sub acest nivel ar fi cel mai scăzut nivel din iulie anul trecut.

Apoi s-a stabilizat pentru a se tranzacţiona în jurul valorii de 33.500 dolari, în scădere cu 1,4%.

„Cred că tot ceea ce ţine de criptomonede este încă clasificat ca activ de risc şi, similar cu ceea ce am văzut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor sunt lovite”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore

Indicele Nasdaq (.IXIC), puternic în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,5% săptămâna trecută şi a pierdut 22% de la începutul anului până în prezent, afectat de perspectiva unei inflaţii persistente care să forţeze Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele, în ciuda încetinirii creşterii economice. Contractele futures ale Nasdaq au scăzut cu încă 0,8% în tranzacţiile din Asia, luni dimineaţă. MKTS-GLOB

Dibb a declarat că alţi factori care au contribuit la declinul din weekend - bitcoin a închis vineri în jurul valorii de 36.000 de dolari - au fost lichiditatea scăzută a pieţei criptografice în weekend, dar şi temerile de scurtă durată că moneda stabilă algoritmică numită Terra USD (UST) şi-ar putea pierde legătura cu dolarul.

Stablecoins sunt jetoane digitale ancorate la alte active tradiţionale, adesea la dolarul american.

UST este urmărită îndeaproape de comunitatea criptografică atât datorită modului inedit în care îşi menţine nivelul de ancorare la dolar de 1:1, cât şi datorită faptului că fondatorii săi au stabilit planuri de constituire a unei rezerve de bitcoin în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a susţine moneda stabilă, ceea ce înseamnă că volatilitatea UST ar putea să se răsfrângă asupra pieţelor de bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza reţelei ethereum, a coborât luni până la 2.421 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici