Bitcoin urcă la peste 45.000 de dolari pentru prima dată din aprilie 2022. Explicaţia din spatele creşterilor record

Bitcoin a depăşit marţi valoarea de 45.000 de dolari pentru prima dată din aprilie 2022, cea mai mare criptomonedă din lume începând noul an pozitiv.

7052 afișări
Imaginea articolului Bitcoin urcă la peste 45.000 de dolari pentru prima dată din aprilie 2022. Explicaţia din spatele creşterilor record

Bitcoin urcă la peste 45.000 de dolari pentru prima dată din aprilie 2022. Explicaţia din spatele creşterilor record

Bitcoin a atins un maxim al ultimelor 21 de luni de 45.532 de dolari, după ce anul trecut a câştigat 156%, în cea mai mare performanţă anuală din 2020. Totuşi, criptomoneda rămâne departe de maximul istoric de 69.000 de dolari pe care l-a atins în noiembrie 2021.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a crescut marţi cu 1,45%, la 2.386 de dolari, după ce a urcat cu 91% în 2023.

Optimismul pe piaţa criptomonedelor este susţinută de optimismul legat de posibila aprobare a unor fonduri Bitcoin. Dacă autoritatea americană de reglementare va aproba în curând un ETF spot pentru bitcoin, piaţa s-ar deschide pentru milioane de investitori şi ar atrage investiţii de miliarde de dolari.

Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA a respins în ultimii ani mai multe cereri de lansare a unor ETF-uri spot de bitcoin, argumentând că piaţa criptomonedelor este vulnerabilă la manipulare.

Cu toate acestea, în ultimele luni, au apărut tot mai multe semne că autorităţile de reglementare sunt pregătite să aprobe cel puţin unele dintre cele 13 fonduri, aşteptându-se ca decizia să fie luată probabil la începutul lunii ianuarie.

Reacţia la o eventuală respingere ar fi clară şi probabil că s-ar înregistra o cădere imediată, a declarat Chris Weston, şeful departamentului de cercetare de la Pepperstone.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici