Black Rock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se retrage din Japonia

Investitorii străini s-au retras de pe bursa din Tokyo, încă din primele zile ale lui 2016, trendul ajungând deja la a 13-a săptămână consecutivă, cel mai mare şir de retrageri din 1998, scrie Bloomberg.

1467 afișări
Imaginea articolului Black Rock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se retrage din Japonia

Black Rock, cel mai mare fond de investiţii din lume, se retrage din Japonia

Traderii de peste ocean au vândut 46 de miliarde de acţiuni, în condiţiile în care rapoartele economice s-au deteriorat, măsurile de stimulare a economiei luate de Banca Japoniei s-au întors împotriva lor, iar creşterea yen-ului a pus presiune puternică pe exportatori.

Printre numele sonore care şi-au arătat intenţia de a-şi retrage investiţiile din Japonia se numără şi fondul american Black Rock.

Indicele de referinţă Topix a scăzut cu 18% în 2016, cea mai mare scădere din lume în afară de Italia.

Pierderea încrederii străinilor ar fi o lovitură pentru primul ministru japonez, din moment ce companiile de investiţii străine sunt cei mai activi traderi din piaţă.

În 2013, acţiunile japoneze se ridicau spre un maxim al ultimelor 7 ani la vremea respectivă. În prezent, peste jumătate din câştiguri au fost deja şterse, iar Black Rock, cel mai mare fond de investiţii, se numără printre firmele care vor să îşi facă exitul de pe piaţa japoneză.

"Japonia a fost dezamăgitoare. Mulţi oameni încep să se îndoiască de strategia de creştere a primului ministru", a spus Nader Naeimi de la AMP Capital Investors.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici