Black Sea Oil & Gas: Taxarea companiilor din energie afectează decizia dezvoltării zonei Midia

Noile taxe impuse companiilor din energie fac dificilă decizia privind dezvoltarea perimetrului Midia pentru Black Sea Oil & Gas, compania care deţine concesiunea din Marea Neagră şi care a primit rde la Ministerul Enegiei actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore, relatează Reuters.

295 afișări
Imaginea articolului Black Sea Oil & Gas: Taxarea companiilor din energie afectează decizia dezvoltării zonei Midia

Black Sea Oil & Gas: Taxarea companiilor din energie afectează decizia dezvoltării zonei Midia

Compania, controlată de fondul de investiţii Carlyle Group LP, a descoperit două sonde care ar putea furniza 10 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Producţia ar putea începe în 2020, dar o decizie finală în privinţa investiţiei nu a fost luată.

OUG 114/ 2018 impune o taxă de 2% din veniturile companiilor din energie şi plafonează preţurile gazelor.

„Impactul acestor schimbări legislative asupra planurilor noastre de investiţii este extrem de negativ. Capacitatea de a lua o decizie finală este afect”, a declarat Reuters Mark Beacom, directorul executiv al Black Sea Oil & Gas

Plafonarea preţului gazelor afectează încrederea investitorului că a fi producător în România nu va duce la dezavantaje în raport cu investiţiile din alte ţări, a mai spus Beacom.

În luna octombrie, şi Petrom a amânat decizia de investiţie la blocul Neptun din Marea Neagră, un joint-venture cu ExxonMobil.

Ministerul Energiei a emis la finele săptămânii actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Şea Oil & Gas. Actul permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

După apariţia legii offshore compania a anunţat că va lua o decizie privind continuarea investiţiilor în legătură cu dezvoltarea proiectului Midia în acest an.

Ulterior, Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. au acordat firmei GSP Offshore SRL contractul de antrepriză generală pentru proiectul Midia, iar cu Engie a încheiat acordul de vânzare, pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Midia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici