Blejnar: Sunt necesare schimbări legislative şi organizatorice pentru a impozita persoanele bogate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va încerca, prin modificări legislative şi organizatorice, să impoziteze veniturile acelor persoane foarte bogate, în cazurile în care se constată că acestea nu pot dovedi că au obţinut legal bunurile, a afirmat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

44 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Sunt necesare schimbări legislative şi organizatorice pentru a impozita persoanele bogate

Blejnar: Sunt necesare schimbări legislative şi organizatorice pentru a impozita persoanele bogate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Trebuie să identificăm dacă acest proiect (privind impozitarea - n.r) şi ideea noastră vor prinde contur", a spus Blejnar pentru Antena 3, explicând că Fiscul se va îndrepta către anumite categorii de oameni bogaţi, dar al căror firme sunt falimentare, de exemplu.

El a precizat că ţinta pentru implementarea măsurilor necesare este 1 ianuarie 2011.

"Noi, ca Fisc, trebuie să privim doar din prisma impozitării veniturilor", mai spune Blejnar.

Ziarul Gândul a relatat în ediţia de luni, citându-l pe preşedintele ANAF, că Fiscul "caută" să taxeze câtva sute de români bogaţi, care şi-au "ascuns" averile prin Europa, iar până la începutul anului viitor are în vedere găsirea acelor contribuabilii cu averi mari, dobândite din economia subterană, care nu au fost impozitate.

"Aţi văzut filmul ? Ei bine, eu când vreau să fac ceva, chiar fac", a spus Blejnar pentru Gândul, precizând că va cere instituţiilor similare din Europa o evidenţă a proprietăţilor deţinute de cetăţenii români într-o ţară, peste un anumit nivel.

El a precizat că vor fi identificate, astfel, câteva sute de persoane, aceştia fiind "oamenii cu iaht, cu Ferrari şi cu o proprietate mult peste medie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici