BLOCAJ în activitatea guvernului american. Care sunt cele mai afectate sectoare

După săptămâni de discuţii între preşedintele Donald Trump şi liderii Congresului, activitatea anumitor sectoare ale guvernului Statelor Unite s-a oprit la sfârşitul acestei săptămâni, după ce negociatorii au nu au putut ajunge la un acord pentru a menţine finanţarea integrală a guvernului.

603 afișări
Imaginea articolului BLOCAJ în activitatea guvernului american. Care sunt cele mai afectate sectoare

BLOCAJ în activitatea guvernului american. Care sunt cele mai afectate sectoare

Subiectul disputei este finanţarea construcţiei zidului de-a lungul graniţei sudice a ţării cu Mexicul. Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege care prevede cei 5 miliarde de dolari pe care Trump îi solicită pentru zid, dar Senatul a redus considerabil suma.

Oprirea parţială afectează aproximativ 15% din forţa de muncă federală, a declarat un oficial din administraţie, deoarece majoritatea agenţiilor şi departamentelor, inclusiv Departamentul Apărării şi Serviciul Postal, dispun de finanţarea necesară.

Sunt afectaţi circa 800.000 de angajaţi din Departamentele de Securitate Internă, Transport şi alţii.

Potrivit Federaţiei Angajaţilor Guvernului, 420.000 de persoane a căror activitate a fost considerată "esenţială" trebuie să lucreze fără plată, în timp ce alte 380.000 de persoane nu vor munci.

Administraţia Trump a anunţat că oricine lucrează fără plată îşi va primi banii după ce se va ajunge la o înţelegere.

Ce agenţiile şi departamente sunt afectate de închidere:

Homeland Security. Departamentele care se ocupă de vămi, frontieră, imigraţie şi control vamal, securitatea transporturilor, Garda de coastă şi serviciul secret sunt afectate de oprirea finanţării.

Dar majoritatea angajaţilor acestor agenţii sunt consideraţi esenţiali, deci vor trebui să lucreze fără plată până când proiectul de lege privind finanţarea guvernului va fi definitivat

Din cele 245.000 de persoane care lucrează sub umbrela departamentului, aproape 213.000 au fost considerate ca având o activitate esenţială.

Housind and Urban Development. Dintre cei 7.500 de angajaţi ai departamentului, doar 343 vor lucra. Aproape 1.000 de persoane pot fi chemaţi să lucreze pentru sarcini specifice, pentru care nu vor fi plătite până la apariţia legii.

Deşi o parte din aceste autorităţi nu fac parte din guvernul federal şi nu sunt obligate să îşi opească activitatea, o parte din finanţarea acestora este asigurată de guvernul federal.

The National Park Service, sub conducerea departamentului de Interne, va lucra cu personal redus. În conformitate cu planul de urgenţă, nu vor fi deschise parcurile naţionale şi nu vor fi furnizate servicii - inclusiv toalete, întreţinerea instalaţiilor şi colectarea gunoiului.

Dar unii guvernatori s-au angajat să menţină activitatea, în Arizona, la Marele Canin şi în New York, unde statul oferă finanţare pentru Statuia Libertăţii şi Insula Ellis.

Departamentul de Transport. Din cei 55.000 de angajaţi ai departamentului, 20.400 vor fi trimişi în concediu. Aceşti angajaţi nu includ cea mai mare parte a Administraţiei Federale a Aviaţiei, unde 24.200 vor lucra, sau Administraţia Federală a Autostrăzilor, unde toţi cei 2.700 de angajaţi sunt finanţaţi din alte surse.

Controlul traficului aerian, inspecţiile privind siguranţa materialelor periculoase şi investigaţiile privind accidentele vor continua, dar unele reglementări, inspecţii şi audituri vor fi întrerupte.

Biroul Executiv al Preşedintelui. Aproximativ 1.100 din cei 1.800 de angajaţi ai biroului vor fi în concediu. Cea mai mare parte sunt din Biroul de Management şi Buget, care îi ajută pe preşedinte să îşi implementeze politicile şi obiectivele de buget.

Statele Unite s-au mai confruntat cu o situaţie asemănătoare la începutul acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici