Blue Air a renunţat la cinci avioane şi la 300 de angajaţi

Compania Blue Air a renunţat la cinci din cele 11 avioane pe care le opera şi la 300 din cei 800 de angajaţi, în cadrul procesului de restructurare care se va încheia la 1 noiembrie, a afirmat Gheorghe Răcaru, directorul de strategie şi dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost.

71 afișări
Imaginea articolului Blue Air a renunţat la cinci avioane şi la 300 de angajaţi

Blue Air a renunţat la cinci avioane şi la 300 de angajaţi

"Am returnat cel de-al cincilea avion pe 15 septembrie şi am rămas doar cu şase, iar capacitatea de transport a scăzut cu 40%", a spus Răcaru.

El a explicat că reprezentanţii Blue Air s-au întâlnit cu furnizorii şi le-au explicat că au probleme financiare, iar tarifele de pasageri au scăzut.

"La unii dintre furnizori aveam restanţe de o lună - două. Ei au ales să ia avioanele înapoi. Am renunţat la aceste avioane pentru că vrem să rămânem în piaţă", a mai spus oficialul companiei.

Răcaru a adăugat că Blue Air va achiziţiona în perioada următoare două avioane, cu rate de leasing mai mici, iar din 2013 vor ajunge primele din cele cinci aeronave proprietate Blue Air.

"În cadrul procesului de restructurare vom renunţa până la 1 noiembrie şi la 300 din cei 800 de angajaţi. O parte din ei au plecat deja", a spus Răcaru.

El a adăugat că cifra de afaceri a companiei va rămâne la nivelul celui de anul trecut, respectiv 150 milioane de euro, cu 20% sub estimările de la începutul anului.

La începutul lunii septembrie, conducerea Blue Air, companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a declarat că nu va lansa destinaţii noi în acest an şi că are în plan un program de restructurare a companiei, care vizează printre altele concedierea mai multor angajaţi din echipajul de bord.

La acel moment, reprezentanţii companiei au anunţat că Blue Air a renunţat la patru avioane şi că va anula o parte din zboruri, printre care cursele interne neprofitabile şi cele din Sibiu către Londra, Valencia, Koln şi Salonic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici