Blue Air va achiziţiona alte 10 avioane Boeing 737

Operatorul aerian low-cost Blue Air a început negocierile pentru achiziţia a încă 10 aeronave Boeing 737 Next Generation, seriile 800 şi 900, al căror cost ar putea depăşi un miliard de dolari, în funcţie de valoarea de catalog, a anunţat, vineri, compania.

1844 afișări
Imaginea articolului Blue Air va achiziţiona alte 10 avioane Boeing 737

Blue Air va achiziţiona alte 10 avioane Boeing 737

Blue Air a semnat în 2008 un contract de achiziţionare a cinci avioane Boeing 737. În prezent compania operează opt aeronave de acelaşi tip.

Avioanele vor fi livrate în următorii patru ani.

Potrivit companiei, Blue Air vrea să adauge la contractul existent şi această nouă comandă pentru cele zece aeronave Boeing 737, pastrând în contract şi o clauză ce îi perimte să plaseze un ordin pentru cinci opţiuni suplimentare.

"Prin achiziţionarea acestor aeronave de capacitate mai mare vom putea prelua mai uşor numărul de pasageri aflat în continuă creştere. De la înfiinţarea companiei şi până acum numărul pasagerilor care au zburat cu noi a depăşit cifra de trei milioane", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Blue Air, Adrian Ionaşcu.

Compania, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, curse de tip charter la cerere şi transporturi cargo.

Anul trecut, Blue Air a înregistrat afaceri de 124 milioane euro şi a transportat peste 1,1 milioane pasageri, în creştere cu 22% faţă de anul precedent. Pentru 2009, compania estimează o cifră de afaceri de 170 milioane de euro şi se aşteaptă să transporte 1,7 milioane de călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici