Blue Air va continua să opereze singură sau cu administratorul judiciar desemnat

Compania Blue Air va continua să opereze singură sau cu administratorul judiciar desemnat, iar luni va depune o cerere de suspendare a începerii procedurii de insolvenţă, a declarat sâmbătă Gheorghe Răcaru, directorul de strategie şi dezvoltare al grupului care deţine operatorul aerian.

106 afișări
Imaginea articolului Blue Air va continua să opereze singură sau cu administratorul judiciar desemnat

Blue Air va continua să opereze singură sau cu administratorul judiciar desemnat

"Din punctul meu de vedere, această hotărâre a fost luată ori în necunoştinţă de cauză, ori din motive pe care nu le cunosc. Avem copia dosarului de la tribunal în care sunt toate dovezile că plăţile datoriilor au fost prezentate instanţei", a spus Răcaru, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul departamentului juridic al Blue Air, Luana Stanciu, a precizat că firma pe care o reprezintă a făcut vineri recurs împotriva sentinţei judecătoreşti, iar luni va depune la tribunal cererea de suspendare a procedurii de începere a insolvenţei.

"Încă odată avem de-a face cu erori judiciare pe care le plătim cu toţii. Ieri s-a comis un act de injustiţie strigător la cer. Există toate dovezile la dosar că ne-am achitat debitele. Nu este normal ca noi să aflăm din presă despre o sentinţă a tribunalului", a adăugat Stanciu.

Ea a precizat că Blue Air va face toate demersurile juridice împotriva acelora care i-au atacat imaginea.

Stanciu a explicat că atunci când a aflat din presă, în luna martie, că există o cerere de insolvenţă din partea Carpatair, Blue Air a achitat datoria de 30.000 euro după câteva zile. La fel s-a întâmplat şi în luna mai, când firma Service Excellence Solutions a depus o cerere de insolvenţă pentru o datorie de 48.000 de euro, pe care operatorul aerian a plătit-o tot în decurs de câteva zile.

"S-a mai vehiculat ieri în presă că avem datorii către Club Zexe şi Tarom. Cu Club Zexe avem o înţelegere amiabilă şi am plătit ieri 85.000 lei, care reprezintă mai mult de o treime din datoria pe care o vom plăti integral în câteva săptămâni", a mai arătat Răcaru, adăugând că în cazul Tarom există nişte penalităţi în urma unui contract care vor fi achitate la rândul lor.

"În acest dosar de insolvenţă, judecătorul s-a pronunţat pe altceva decât ce a rămas în pronunţare. Foarte grav! Va trebui să răspundă şi purtătorul de cuvânt al tribunalului, care a lansat în presă că avem datorii de 200.000 de euro, când de fapt, chiar dacă am lua în calcul datoriile iniţiale către cele două companii, pe care le-am plătit, suma era sub 80.000 euro", a spus Stanciu.

Ea a adăugat că informaţia privind intrarea în insolvenţă a Blue Air a apărut şi dispărut vineri de câteva ori pe calculatoarele din holul Tribunalului Muncipiului Bucureşti, urmând ca tot vineri, la ora 20:15, să apară dosarul pe site-ul tribunalului.

Totodată, reprezentanţii companiei aeriene au anunţat că Blue Air a lansat vineri programul de vară pentru 2011, care cuprinde peste un milion de bilete, din care s-au vândut într-o singură zi aproape jumătate, în valoare de peste 700.000 euro.

Răcaru a vorbit şi despre restructurarea companiei, realizată în proporţie de 75%, şi de faptul că în această lună compania va închiria două-trei avioane.

"Tarifele aferente ratelor de închiriere sunt la jumătate faţă de cele din 2007-2008", a arătat Răcaru.

Judecătorul Laura Radu, purtător de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, a declarat vineri agenţiei MEDIAFAX că instanţa a admis miercuri intrarea în insolvenţă a Blue Air, la cererea Carpatair şi Service Excellence Solutions.

Carpatair a depus la jumătatea lunii martie, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie a anului trecut.

Blue Air, companie deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, operează peste 50 de rute europene, în 14 state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici