BM recomandă înfiinţarea unei structuri pentru reformele dificile

Guvernul ar putea să aibă în vedere înfiinţarea unui Comitet de Politică Naţională independent, structură care ar putea să fie utilă în procesul de promovare a reformelor care necesită un timp îndelungat pentru implementare, precum cele din administraţie publică, recomandă Banca Mondială.

19 afișări
Imaginea articolului BM recomandă înfiinţarea unei structuri pentru reformele dificile

BM recomandă înfiinţarea unei structuri pentru reformele dificile (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul ar putea să aibă în vedere înfiinţarea unui Comitet de Politică Naţională, poate similar cu Comisia Prezidenţială Franceză, care ar include reprezentanţi ai Executivului, Parlamentului, Băncii Naţionale şi ai societăţii civile", se arată într-un raport realizat de Banca Mondială pentru autorităţile române şi obţinut de MEDIAFAX.

Pentru a-i spori vizibilitatea, semnala imparţialitatea şi pentru a stimula consensul, Comitetul ar putea fi condus de o personalitate cunoscută pe plan european, se spune în raport.

Sugestia se alătură observaţiei potrivit căreia angajamentul politic pentru punerea în aplicare a reformelor şi o conducere solidă reprezintă cele mai importante condiţii de succes.

"Guvernul trebuie să fie conştient de necesitatea reformelor, nu să fie motivat de obligaţii externe, aşa cum s-a întâmplat în trecut. Angajamentul adevărat necesită consens între executiv şi legislativ, precum şi cadru pentru programe de reformă", se mai menţionează în raport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici