BM: România, pe locul 48 din 178 de state, după condiţiile de dezvoltare a afacerilor

România se situează pe locul 48 într-un clasament de 178 de state care oferă cele mai favorabile condiţii pentru dezvoltarea afacerilor, în urcare cu 23 de poziţii faţă de 2006, însă nu a mai fost inclusă în topul primelor zece ţări reformatoare, la fel ca anul trecut, potrivit Băncii Mondiale.

4 afișări

România se situează în urma unor state precum Estonia (locul 17), Letonia (22), Lituania (26), Slovacia (32), Ungaria (45) şi Bulgaria (46), se arată în cea mai recentă ediţie a raportului "Doing Business" realizat de Banca Mondială.

În ediţia anterioară a raportului Doing Business, România a ocupat poziţia a doua în topul mondial al statelor cu cele mai bune performanţe în zona reformelor economice în intervalul 2005-2006, după Georgia, şi primul loc într-un clasament regional.

La acel moment analiştii arătau că unul dintre primele avantaje ale ritmului accelerat al reformelor va fi poziţionarea României, în acest an, pe locul 49, cu 22 de trepte peste nivelul aferent acestui an.

România a fost inclusă, în raportul din acest an, în categoria ţărilor care au întreprins reforme pozitive în domenii precum obţinerea de credite şi plata taxelor şi în grupul statelor cu reforme negative în ceea ce priveşte începerea unei noi afaceri.

În ceea ce priveşte piaţa muncii, România a obţinut un indice de 66 de puncte din 100 de puncte, ceea ce o plasează printre statele cu unele dintre cele mai rigide reglementări, se spune în raport.

Analiştii Băncii Mondiale au inclus în raport zece indicatori în funcţie de care au realizat clasamentul - începerea unei afaceri, obţinerea de licenţe, angajarea de salariaţi, înregistrarea proprietăţii, obţinerea de credite, protejarea investitorilor, plata taxelor, comerţul exterior, punerea în aplicare a contractelor şi închiderea unei afaceri.

Cea mai bună poziţie ocupată de România a fost locul 13, la capitolul obţinerea de credite, la polul opus situându-se angajarea de salariaţi, locul 145.

România s-a situat pe locuri din prima jumătate a clasamentului şi la protecţia investitorilor (locul 33), comerţul internaţional (38) şi punerea în aplicare a contractelor (37).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici