BMW a lansat două campanii de rechemări, pentru 360.000 de maşini

Constructorul german de automobile BMW a rechemat pentru remedierea unor defecţiuni 360.000 de automobile, în două operaţiuni distincte, una în Europa şi alta în Statele Unite şi Canada, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al grupului.

296 afișări
Imaginea articolului BMW a lansat două campanii de rechemări, pentru 360.000 de maşini

BMW a rechemat 120.000 de automobile diesel în Europa, pentru o defecţiune electrică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, BMW a rechemat 120.000 de maşini diesel, majoritatea în Europa, din cauza unei defecţiuni electrice la sistemul de filtrare a motorinei.

În Germania, au fost rechemate pentru remedierea defecţiunii 35.000 de automobile, a spus purtătorul de cuvânt.

Importatorul BMW Group România va rechema 366 de automobile diesel, cele mai multe din modele X5 şi X6, pentru verificări la sistemul de filtrare al motorinei, au declarat pentru MEDIAFAX oficialii companiei.

Defecţiunea, detectată de BMW în timpul unor teste interne, ar putea permite ca filtrul diesel de la modelele serie 1 şi serie 5 să funcţioneze chiar dacă motorul a fost oprit. În cazuri extreme, această defecţiune ar putea duce la producerea unui incendiu.

Niciun incident de acest tip nu a fost semnalat grupului BMW.

Cea de-a doua operaţiune se referă la 240.000 de vehicule din seria 3, comercializate în SUA şi Canada în perioada 2002-2005.

Automobilele sunt chemate din cauza riscului unei disfuncţionalităţi parţiale a stopurilor, a precizat purtătorul de cuvânt, care a dat asigurări că nu au fost raportate accidente din cauza acestei probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici