BNR anunţă o referinţă de 3,6130 lei/euro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 3,6130 lei/euro, în scădere cu 5,74 bani comparativ cu nivelul publicat joi, reprezentând un nou minim al ultimelor două luni, evoluţie determinată de vânzările de valută ale străinilor şi în linie cu monedele emergente.

12 afișări
Imaginea articolului BNR anunţă o referinţă de 3,6130 lei/euro

BNR anunţă o referinţă de 3,6130 lei/euro, un nou nivel minim al ultimelor două luni (Imagine: Mediafax Foto)

Banca centrală a anunţat o rata inferioară în data de 4 februarie, când BNR a calculat un curs de 3,6095 lei/euro.

Şedinţa valutară s-a deschis la cotaţii de 3,6250-3,6270 lei/euro, iar cursul continuat să scadă în prima parte a şedinţei, pe fondul ordinelor de vânzare de valută.

"Ordinele de vânzare pentru valută au condus rapid la o cădere a intervalului de tranzacţionare, iar în jurul orei 13:05, un euro era cumpărat cu 3,6130-3,6150 lei. Volumele tranzacţionate sunt reduse, însă volatilitatea cursului este ridicată", a spus un dealer.

Pe piaţa valutară locală, cotaţia euro/leu a coborât chiar sub nivelul de 3,61 unităţi, atingând un minim de 3,6060 lei/euro, ca urmare a cererii mari de lei din partea investitorilor, determinată de dobânzile foarte ridicate din piaţa monetară.

Banca Naţională a României (BNR) a calculat, joi, un curs de referinţă de 3,6704 lei/euro, în scădere cu 0,43 bani comparativ cu nivelul anunţat în ziua anterioară.

Ratele la dobânzile de referinţă publicate, vineri, de băncile comerciale au fost de 10,29-10,79% pentru sumele atrase pe o zi şi de 10,44-10,96% pentru depozitele la o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici