BNR: Rezervele valutare au crescut în octombrie cu 612 milioane de euro faţă de septembrie

La 31 octombrie, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 33,93 miliarde de euro, faţă de 33,32 miliarde de euro la 30 septembrie, a anunţat miercuri banca centrală.

145 afișări
Imaginea articolului BNR: Rezervele valutare au crescut în octombrie cu 612 milioane de euro faţă de septembrie

BNR: Rezervele valutare au crescut în octombrie cu 612 milioane de euro faţă de septembrie

„În cursul lunii au avut loc intrări de 1,96 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor în valoare nominală de un miliard de euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele”. Totodată, au avut loc „ieşiri de 1,34 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, se arată într-un comunicat al BNR.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,64 miliarde de euro.

Potrivit BNR, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie au fost de 37,58 miliarde de euro, faţă de 36,95 miliarde de euro la 30 septembrie.

„Plăţile scadente în luna noiembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 161 de milioane de euro”, a mai anunţat BNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici