Boagiu a numit un nou director la CFR Călători

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, l-a numit joi pe Dorin Ioan Maer, până în prezent director în CFR SA, în funcţia de director general la CFR Călători, după ce miercuri l-a demis din această funcţie pe Liviu Pescăraşu.

350 afișări
Imaginea articolului Boagiu a numit un nou director la CFR Călători

Boagiu a numit un nou director la CFR Călători (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Maer va ocupa şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR Călători.

Până în prezent el a ocupat funcţia de director general adjunct tehnic la CFR SA.

"Conform prevederilor aceluiaşi ordin, membrii consiliului de administraţie al CFR Călători sunt mandataţi să încheie, cu aceeaşi dată, contractul de mandat cu noul director general al societăţii", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Pescăraşu a fost demis din cauza unor nereguli constate de Corpul de Control la un contract pentru reparaţia unor automotoare.

În luna iunie, CFR Călători a lansat o licitaţie pentru achiziţia de servicii de reparaţii la automotoarele din seriile 700, 900 şi 1.000. Compania intenţiona să încheie un acord cadru de 42,37 milioane lei, fără TVA, pe o perioadă de trei ani. Finanţarea lucrărilor era asigurată de la bugetul de stat, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor data de 27 iulie. Criteriul de atribuire era preţul cel mai mic.

Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri că Boagiu a solicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate în procedura de achiziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici