Boc a discutat cu preşedintele Chinei despre proiectele din România în care ar putea investi chinezii

România şi China sunt pregătite să iniţieze în comun mai multe proiecte majore de investiţii, precum construcţia reactoarelor 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă, a doua centură a Capitalei şi realizarea Canalului Dunăre-Bucureşti, a declarat vineri premierul Emil Boc.

665 afișări
Imaginea articolului Boc a discutat cu preşedintele Chinei despre proiectele din România în care ar putea investi chinezii

Autostrada (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

El s-a întâlnit, la Shenzhen, cu preşedintele Chinei, Hu Jintao, pentru a discuta despre aceste proiecte.

"Întâlnirea avută cu preşedintele Chinei a avut menirea de a da un semnal foarte clar din punct de vedere politic şi economic că cele două ţări sunt pregătite să implementeze câteva proiecte majore de investiţii în România, precum participarea la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, realizarea autostrăzii Bucureştiului (a doua centură a Capitalei-n.r.) sau Canalul Dunăre-Bucureşti, Siret-Bărăgan, şi construcţia centralei de la Lăpuşteşti (judeţul Cluj)", a declarat Boc vineri, la finalul întâlnirii cu preşedintele chinez.

El a precizat că aceste proiecte vor fi discutate şi la întrevederea pe care urmează să o aibă cu premierul chinez, urmând ca detaliile să fie stabilite în perioada urmtăoare de către specialişti din cele două ţări.

"China este doar al 16-lea investitor în România, dar prin Legea parteneriatului public-privat am creat cadrul ca şi alte proiecte majore să fie derulate în România cu investiţii chineze. S-a discutat ca, în plan particular, oamenii de afaceri din România să poată găsi o ieşire pe piaţa chineză", a adăugat Boc.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat la Shenzhen alături de premier, a declarat anterior că Guvernul va negocia în China cu mai multe companii pentru continuarea lucrărilor la unităţile 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă, şi hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici