Boc: Acordul cu FMI şi CE are un caracter preventiv

Acordul de împrumut pe care România îl va încheia cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană are un caracter preventiv, care rezultă şi din faptul că nu trebuie majorată nici cota unică de impozitare, nici taxa pe valoarea adăugată, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Acordul cu FMI şi CE are un caracter preventiv

Boc: Acordul cu FMI şi CE are un caracter preventiv (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat, într-o conferinţă organizată de Ziarul Financiar, că România poate opri anumite efecte negative ale crizei economice prin măsuri preventive.

"Nu aştepţi să ajungă apa la gură, ci trebuie să iei măsuri atunci când apa este la picioare. Acordul cu FMI va avea un rol major în relansarea creditării. Din suma pe care o vom împrumuta de la FMI, aproximativ două treimi va merge la Banca Naţională a României, iar poate mai puţin de o treime merge la Ministerul Finanţelor, iar de acolo o sumă va merge la bănci pentru a fi destinată împrumuturilor şi creditării", a spus Boc.

Premierul a precizat că a discutat, miercuri, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care şi-a manifestat disponiblitatea de a acorda noi linii de credit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici