Boc: Banii tinerilor întreprinzători nu vor fi daţi spre a fi cheltuiţi în Bamboo sau alte discoteci

Ajutorul financiar rezervat tinerilor care înfiinţează microîntreprinderi va fi eliberat pe bază de facturi şi nu într-un mod necontrolat, care să le permită acestora să cheltuiască banii în Bamboo sau alte discoteci, a declarat, miercuri seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

103 afișări
Imaginea articolului Boc: Banii tinerilor întreprinzători nu vor fi daţi spre a fi cheltuiţi în Bamboo sau alte discoteci

Boc: Banii tinerilor întreprinzători nu vor fi daţi spre a fi cheltuiţi în Bamboo sau alte discoteci (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Tinerii în vârstă de până la 35 de ani vor primi finanţare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro pentru înfiinţarea de microîntreprinderi, dar trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

Programul de sprijinire a tinerilor întreprinzători a fost propus anul trecut de UDMR printr-un pachet de măsuri de relansare economică.

Tinerii care îndeplinesc condiţiile vor beneficia prin Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, premierul a explicat că tinerii debutanţi în afaceri nu vor primi ajutorul financiar "în formă cash, pentru a putea face ce vor cu banii", deoarece fondurile vor fi transferate în cont şi eliberate pe bază de factură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici