Boc: Dacă România ar opri reformele din acordul cu FMI ar avea loc un dezastru

Premierul Emil Boc a declarat, într-un interviu acordat Financial Times (FT), că "ar avea loc un dezastru" dacă România ar opri reformele convenite în acordul cu FMI.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Dacă România ar opri reformele din acordul cu FMI ar avea loc un dezastru

Boc: Dacă România ar opri reformele din acordul cu FMI ar avea loc un dezastru (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Respectarea acordului cu FMI (...) este una dintre principalele priorităţi ale României. Dacă România ar opri aceste reforme, ar avea loc un dezastru (...) Avem nevoie de un stat normal, cu cheltuieli normale, şi vor face reduceri acolo unde este necesar", a arătat Boc.

Premierul a mai spus că autorităţile române nu doresc să majoreze taxele percepute mediului de afaceri pentru a-şi respecta obligaţiile asumate în faţa creditorilor internaţionali, potrivit FT.

Totodată, Boc a calificat reducerea personalului bugetar, "restrângerea" cheltuielilor salariale şi reformele din sistemul pensiilor drept factori esenţiali pentru scăderea deficitului bugetar şi modernizarea statului, odată cu eforturile de relansare a creşterii economice.

FT notează că Guvernul este susţinut de o majoritate "subţire" în Parlament, care ar putea afecta capacitatea Executivului de a implementa noi măsuri de austeritate dacă parlamentarii de stânga şi sindicatele se opun.

"Nu avem în prezent o majoritate puternică (...) dar avem o majoritate. Ce ni s-ar putea întâmpla mai rău decât în 2009?", se întreabă retoric Boc.

Premierul este împotriva majorării taxelor pentru creşterea veniturilor bugetare şi descrie taxa unică de 16% drept un stimul pentru investiţiile străine, care va ajuta la crearea de locuri de muncă, menţionează Financial Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici