Video Boc: Datoriile faţă de firme au fost plătite în proporţie de 93%

Datoriile statului faţă de firme pentru lucrări facturate şi neachitate în 2008 au fost plătite în proporţie de 93% şi vor fi achitate în totalitate până la sfârşitul lunii martie, conform graficului stabilit, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.

11 afișări

El a arătat că a cerut miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să verifice modul în care ordonatorii secundari şi terţiari achită aceste datorii şi să dispună demiterea persoanelor care nu facilitează plata obligaţiilor neonorate.

Situaţia plăţii datoriilor a fost analizată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Membrii Cabinetului au analizat şi situaţia investiţiilor în infrastructură şi a contului de execuţie al cheltuielilor bugetului de stat în intervalul 1 ianuarie-16 martie 2009.

Datele prezentate de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, au relevat că până la 16 martie au fost deschise credite ale bugetului de stat în valoare de 20,8 miliarde lei, volumul cumulat al plăţilor fiind de 19,1 miliarde lei, respectiv 91,8% din creditele bugetare deschise.

Premierul a cerut miniştrilor să prezinte bilunar o analiză privind proiectele de investiţii derulate de ministere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici